vrijdag 7 oktober 2016

Je eigen Netflix maken

Voor bezitters van een Synology NAS is er met de laatste updates een hoop veranderd. Gebruikte ik voorheen nog een WD mediaplayer om gedownloade bestanden af te spelen op de TV, nu kan dat allemaal vanaf de Synology.

Synology heeft een app gemaakt die je in staat stelt om content vanaf je NAS af te spelen op de Google Chromecast. In combinatie met Download Station op je NAS is dat een perfecte oplossing om je eigen Netflix te maken, zeker wanneer je gebruik maakt van RSS feeds om automatisch series te downloaden.

DS Video App


De app, DS Video genaamd, speelt vrijwel alle populaire videobestanden af op de Chromecast. De series worden overzichtelijk weergegeven op het scherm van je mobiele telefoon. Het is ook mogelijk om ondertiteling te downloaden vanuit de app.

Synology DS Video


Als je geen Synology NAS hebt is er nog Plex. Plex kan ook videos afspelen op Chromecast en ondersteunt naast lokale opslag ook diverse cloudaanbieders. Nadeel van Plex is dat je een dedicated computer moet inrichten om er gebruik van te kunnen maken. Uiteraard kun je Plex ook gebruiken in combinatie met een (Synology) NAS.

Plex Mediaserver
Mocht Netflix binnenkort weer een wereldwijde storing hebben, dan heb je met bovenstaande opties een alternatief. Bovendien zijn er natuurlijk altijd series die je niet via Netflix kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten