vrijdag 22 mei 2015

Kijken zonder kabel: Foyle's War

Foyle's war
Waar: Netflix
Genre: Misdaad, oorlog
Jaar: 2002-2015
Speelduur: 100m
Waardering: 8


Foyle's war is een Engelse misdaadserie met een bijzondere invalshoek. Het speelt tijdens de tweede wereldoorlog. De Engelse commissaris Foyle onderzoekt misdaden aan de zuidkust van Engeland, hierbij geholpen door zijn sergeant, die gewond geraakt is in Noorwegen, en zijn vrouwelijke chauffeur die in de vrouwenafdeling van het Britse leger dient.

Foyle's war cast


De serie is, zoals we gewend zijn van Britse detectives, van hoge kwaliteit. Iedere aflevering duurt ruim anderhalf uur. De serie laat goed zien hoe de oorlog ingrijpt in het dagelijks leven in Engeland. In de latere seizoenen gaat de commissaris met pensioen en treedt in dienst van MI5. Deze latere afleveringen heb ik nog niet gezien en zijn ook (nog) niet beschikbaar via Netflix.

Er zijn op dit moment 8 seizoenen gemaakt en hiervan zijn er drie beschikbaar via Netflix. Hopelijk gaat Netflix de overige seizoenen ook beschikbaar stellen. Het lijkt er op dat seizoen 8 de laatste is geweest. Elk seizoen telt drie of vier afleveringen.

Als je van Engelse detectives houdt en geïnterresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog is dit zeker een aanrader. De hoge kwaliteit van de serie gekoppeld met de pakkende verhalen en het goede acteerwerk maakt dit een goede keuze voor iedereen die van goede series houdt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten